معرفی کامل انواع پمپها
معرفی کامل انواع پمپها
Blog Article
اولین وسیلهای که بشر از آن برای انتقال آب استفاده کرد، وسیلهای به نام شادوف بود که توسط مصریان باستان اختراع شد. به مرور زمان و در دورههای بعدی یونانیان بودند که شبیهترین وسیله به پمپهای کنونی را ساختند و تا به امروز که پیشرفتهترین پمپها با بالاترین بازدهی و کارکرد را میتوان مشاهده کرد. پمپ وسیلهایست که در سطوح کاربری مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و بسیاری از مشکلات بشر در زمینه انتقال و جابجایی سیالات را تسهیل کرده است. امروزه جایگاه پمپ در ساختمانها و صنایع مختلف غیر قابل چشمپوشی است و نبود آن به طور کامل کار مربوط به انتقال آب و سیالات دیگر را مختل میکند.
پمپ دارای انواع مختلفی است و با توجه به وظیفهای که برعهده دارد، نوع سیال، میزان ارتفاع و حجمی که قرار است پمپاژ کند ساختارهای متفاوتی میتواند داشته باشد. پمپها از لحاظ ساختار شامل دو دسته کلی پمپ دینامیکی و پمپ جابجایی مثبت میشوند که هر کدام دارای انواع دیگری است و در ادامه این مقاله به انواع، کاربردها، مزایا و معایب آنها پرداخته خواهد شد. همچنین انواع پمپ از لحاظ کاربرد نیز به پمپ آب خانگی، پمپ کفکش، پمپ کارواش، پمپ شناور، پمپ وکیوم و ... تقسیم میشوند که بطور کاملتر در این مقاله کالاصنعتی به آنها پرداخته میشود.
پمپ چیست؟
در جواب پمپ چیست باید گفت، اصطلاح پمپ نامی رایج برای گروه وسیعی از وسایل مکانیکی است که جهت انتقال و جابجایی مایعات بوسیله ایجاد فشار و اعمال انرژی به آنها بکار میرود. در اصل، پمپ انرژی مکانیکی موتور را به انرژی جریان سیال تبدیل میکند؛ این انرژی سیال در واقع انرژی پتانسیل (فشار سیال) و یا انرژی جنبشی (سرعت سیال) است. به عبارتی دیگر پمپ وسیلهایست که به منظور جابجایی سیالات تراکمناپذیر از نقطهای به نقطهای دیگر استفاده میشود که این مسیر میتواند به سمت ارتفاع بالاتر، پایینتر و یا بصورت جابجایی در مسیر افقی لولهکشیها اتفاق بیوفتد.
معرفی اجمالی انواع پمپها
در این پادکست انواع پمپ ها که شامل سانتریفیوژ، روتاری، رفت و برگشتی و ... همچنین کاربرد، مزایا و معایب هر کدام از آنها را می توانید گوش دهید.
پادکست پمپ
دسته بندی کلی پمپها
بدلیل نیازمندی روز افزون انسان به جابجایی مایعات چه در سطح طبیعت و چه در جهت سهولت کارهای خود، تنوع کاربری های پمپ نیز زیاد است. بطور کلی پمپ ها در سه دسته زیر تقسیم می شوند:
پمپ خانگی
پمپ کشاورزی
پمپ صنعتی
پمپ خانگی که در واقع همان پمپ آب است برای افزایش فشار آب و انتقال آب به طبقات بالاتر مورد استفاده قرار می گیرد. پمپ کشاورزی نیز برای آبیاری و انتقال آب در زمین های کشاورزی بکار می رود. پمپ های صنعتی تنوع زیادتری دارند و در ابعاد مختلفی از سایزهای میکرو (در صنعت پزشکی) تا پمپ های بزرگتر در صنایع شیمیایی و پتروشیمی کاربرد دارند. بنابراین می توان گفت دامنه کاربرد پمپ ها انقدری زیاد است که از ایجاد فشار آب ساختمان ها تا آبیاری باغ ها، زمین های کشاورزی و ... و همچنین برای انتقال مایعات دیگر مثلا روغن، نفت، رنگ، کاکائو و ... و حتی مایعات دارای مواد جامد مثل فاضلاب و مواد زائد دیگر کاربرد دارند. با کالا صنعتی همراه باشید در ادامه قرار است انواع دسته بندی پمپ ها و کاربردهای آنها بصورت جامع و کامل توضیح داده شود.
انواع پمپها از لحاظ ساختار
انواع پمپها از لحاظ ساختار
پمپ ها از لحاظ ساختار و نوع کار به دو دسته کلی تقسیم بندی میشود :
پمپ دینامیکی
پمپ جابجایی مثبت
پمپ های که در زیر مجموعه پمپ های دینامیکی قرار می گیرند به طور کلی شامل سانتریفیوژ، محیطی و پمپ های خاص است. همچنین پمپ های رفت و برگشتی و روتاری نیز در زیر مجموعه پمپ های جابجایی مثبت قرار می گیرند. در شکل زیر می توانید دسته بندی انواع پمپ ها را مشاهده کنید.
منبع:https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D9%85%D9%BE/1819/%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D8%A2%D8%A8-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA
پمپ دینامیکی
پمپ دینامیکی که با نام پمپ سرعتی نیز شناخته می شود، با افزایش سرعت جریان، انرژی جنبشی را از روتور به سیال اعمال می کند. انرژی جنبشی وارده به سیال بعد از خروج جریان سیال از پمپ به داخل لوله تخلیه به انرژی پتانسیل تبدیل می شود که در واقع همان ایجاد فشار در سیستم است.
کاربرد پمپ دینامیکی
برای تامین آب از پمپ های دینامیکی استفاده می شود.
در صنایع غذایی کاربرد فراوانی دارند.
در آتش نشانی ها معمولا از پمپ دینامیکی استفاده می شود.
از پمپ دینامیکی در ساخت سلولز، پتروشیمی، هیدروکربن، رنگ و نوشیدنی استفاده می شود.
پمپاژ نفت خام
پمپاژ مواد شیمیایی